Sigurno u školu s HAK-om, 14.09.2019.,10-12h,Korzo!

ImageHrvatski autoklub tradicionalno već dugi niz godina organizira odgojno-preventivnu akciju „Sigurno u školu s HAK-om“. Akcija je vezana uz početak školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina i njihovim roditeljima. U 2019. godini akcija se održava po 51. put! Akcijom se, također, želi senzibilizirati javnost, a posebice vozači, na oprezno ponašanje u prometu jer se početkom svakog rujna na cesti pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu. Veliki broj tih „novih sudionika u prometu“ po prvi puta će se pojaviti kao samostalni sudionici prometnih zbivanja. Manifestacija se organizira u svim gradovima, središtima županija pa tako i u Slavonskom Brodu te smo mišljenja da trebamo nastaviti u tom smjeru jer polučuje svake godine sve bolje rezultate.

 

„Manifestaciju u Slavonskom Brodu planiramo održati 14. rujna 2019. godine  (subota)
od 10 do 12 sati na središnjem gradskom Trgu Ivane Brlić Mažuranić („Korzo“).
 Na manifestaciju djeca trebaju doći sa svojim biciklima, prometalima i
zaštitnim kacigama.“

 

Djeca, sudionici manifestacije, trebali bi vozeći se biciklom, romobilom ili rolama obaviti određene zadatke u grupi (npr. stati na stop crti, stati ispred semafora na crveno, stati na znak STOP ili postupiti po znaku prometnog policajca). Kako želimo izbjeći natjecanje u brzoj vožnji i moguće povrede prilikom pada djece, organizirat ćemo sporu vožnju koja je prikladnija  dobi djece od 5 do 8 godina. Zaustavljanje će biti prigoda da se djeci uruče slatkiši i prometni pokloni uz likovnu prometnu radionicu po odrađenoj vožnji.  

 

Ciljevi akcije su:

- senzibilizirati javnost na povećanje kulture u prometu

- upozoriti vozače na početak školske godine i povećan broj djece u prometu od

  kojih se mnogi po prvi puta samostalno kreću ulicom                   

- uputiti roditelje kako trebaju pripremiti djecu za sigurno kretanje putem, od

  kuće do škole i nazad

- educirati djecu kako se trebaju sigurno kretati u prometu

 

Provedba akcije:

Akcija će biti objavljena u medijima, a osnovnim školama i vrtićima biti će dostavljene plakate i letci kojima se djeca i roditelji pozivaju na sudjelovanje u manifestaciji.

ab in den urlaub gutschein