Sigurno u školu s HAK-om 2022.

Pozivamo sve mališane i djecu!

HAK AK Marsonia, tradicionalno već dugi niz godina, organizira odgojno-preventivnu akciju „Sigurno u školu s HAK-om“. Akcija je vezana uz početak školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina i njihovim roditeljima. Akcijom se, također, želi senzibilizirati javnost, a posebice vozači, na oprezno ponašanje u prometu jer se početkom svakog rujna na cesti pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu. Veliki broj tih „novih sudionika u prometu“ po prvi puta će se pojaviti kao samostalni sudionici prometnih zbivanja. Manifestacija se organizira u svim gradovima, središtima županija pa tako i u Slavonskom Brodu te smo mišljenja da trebamo nastaviti u tom smjeru jer polučuje svake godine sve bolje rezultate.

 

„Manifestacija u Slavonskom Brodu će se održati 10. rujna 2022. godine  (subota) od 10 do 12 sati na središnjem gradskom Trgu Ivane Brlić Mažuranić („Korzo“).
 Na manifestaciju djeca trebaju doći sa svojim biciklima, prometalima i
zaštitnim kacigama.“

 

Djeca, sudionici manifestacije, trebali bi vozeći se biciklom, romobilom ili rolama obaviti određene zadatke u grupi (npr. stati na stop crti, stati ispred semafora na crveno, stati na znak STOP ili postupiti po znaku prometnog policajca). Kako želimo izbjeći natjecanje u brzoj vožnji i moguće povrede prilikom pada djece, organizirat ćemo sporu vožnju koja je prikladnija  dobi djece od 5 do 8 godina. Zaustavljanje će biti prigoda da se djeci uruče slatkiši i prometni pokloni uz likovnu prometnu radionicu po odrađenoj vožnji.  

Image

ImageImage

Image

 

Bojanka za djecu (preuzmite)

 

ab in den urlaub gutschein