90 godina Auto kluba

Obilježavamo devedeset godina osnivanja i kontinuiranog rada našeg autokluba. Prisjećanje početaka vraća nas u dvadesete godine prošlog stoljeća, u 1927. g. kada je osnovan Moto biciklistički športski klub Brod na Savi s učlanjenih 200 Brođana.


U to vrijeme mnogi entuzijasti i zaljubljenici u motore i automobile gradili su klub i trkališnu stazu ulažući svoje vrijeme, rad, a nerijetko, i sredstva. Iz Spiska privatnih automobila nalazećih se u Brodu n/S od 30. ožujka 1927. g. vidljivo je da tada u Brodu postoji 30 vlasnika putničkih i jednog teretnog automobila.


U godinama koje su slijedile krize su dolazile i prolazile, mijenjala su se društvena uređenja, države i granice, vodili ratovi, ali potreba i ideja okupljanja vozača i društvenog rada nikada nije zaboravljena.


S punim pravom i ponosom danas možemo reći da smo zajednički gradili današnji autoklub u kojem članovi, vozači, djeca, građani pa i putnici namjernici mogu dobiti kvalitetnu uslugu, savjet i edukaciju.


Ideja i duh naših osnivača iz 1927. g. i dalje živi na ovim prostorima, a sve generacije naših članova, Predsjednika, Tajnika, zaposlenika i simpatizera, samo su ih osnažili i dogradili u danas moderan autoklub.

Hvala svima na tome.

Više o nama pročitajte u biltenu koji možete besplatno preuzeti u našem autoklubu.

 

 

 


 

ab in den urlaub gutschein